Tomàs Garcia, Barcelona

Tot i presumir d’un bon tracte cap els treballadors, l’empresa de disseny gràfic Little Buddha ja fa mesos que pateix un greu problema laboral. Avui al matí, una vintena d’empleats s’han concentrat a les portes de la seu del carrer Pujades per demanar que s’aturi la repressió que pateixen. Tot va començar el juliol de l’any passat, quan van constituir la seva pròpia secció sindical de CGT (Confederació General del Treball) per reivindicar els seus drets laborals. Des de llavors, els dirigents Little Buddha no han fet sinó fustigar els treballadors a través de dures sancions.

Parlem amb l’Alina i la Marta, dues afectades per aquestes sancions. En el cas de l’Alina, l’empresa l’ha suspès de sou i feina durant 60 dies per anar al metge en horari laboral durant el seu embaràs i per demanar una reducció de jornada. “Fa deu anys que treballo aquí i no havia tingut cap problema fins ara” declara. Per la seva part, la sanció de la Marta escala fins als dos mesos; segons ella “per reivindicar els nostres drets i per demanar que ens deixin treballar tranquil·les”.

Per ara, des de l’empresa no hi ha voluntat de resoldre el conflicte. Ans al contrari. Les sancions i les amenaces no han fet sinó augmentar. “Se’ns ha dit per activa i per passiva que se’ns vol fora de l’empresa” declara la Marta. De fet, Little Buddha ha interposat una demanda de 150 mil euros pel compte de Twitter que els treballadors han creat per fer difusió dels problemes que pateixen, a més d’haver advertit els empleats que no poden concentrar-se per protestar, cosa que suposa un greu atemptat contra la llibertat d’expressió i reunió.

L’empresa no té intenció de resoldre el conflicte, que s’ha allargat des del juliol de 2017

Anuncis